Sample image

Analize medicale

Analizele medicale sunt facute pentru verificarea starii de sanatate, dar si pentru diagnosticarea unei afectiuni, pentru evaluarea severitatii unei boli ori pentru monitorizarea raspunsului pe care organismul il are la un anumit tratament.       AFLA MAI MULTE      

Sample image 2

Homeopatia

Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate in laboratoare specializate.                                   AFLA MAI MULTE     

Sample image

Psihologie

Psihologia este studiul funcțiilor si proceselor mentale, a experiențelor interioare și subiective - precum gandurile, emoțiile, conștiința, motivarea, percepția noastra proprie si a altora și personalitatea.                                                       AFLA MAI MULTE     

Sample image

Psihoterapie

Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice, fiind frecvent utilizata pentru problemele care se acumuleaza de-a lungul timpului.                       AFLA MAI MULTE    

Sinonime –  C3c, C3 (Beta1C-/Beta1A-globulina).

Informaţii generale

   Complementul C3 reprezintă 70% din totalul proteinelor sistemului complement, fiind implicat în activarea complementului atât pe calea clasică cât şi pe cea alternativă.

   C3 este sintetizat în ficat, macrofage, fibroblaşti, celulele limfoide şi tegument. Impreună cu celelalte componente ale sistemului complement, C3 poate fi consumat în cursul diverselor reacţii imunologice antigen-anticorp.

   Deficienţa ereditară de Ceste o anomalie rară, transmisă autozomal recesiv, caracterizată clinic prin infecţii recurente, atât cu bacterii Gram pozitive cât şi Gram negative (pneumonie, meningita, impetigo).

Recomandări pentru determinarea C3  

 • Suspiciune de deficit ereditar sau dobândit (asociat cu afecţiuni imunologice ce induc o rată crescută de consum a complementului: LES, hepatita cronică activă, anumite infecţii cronice, glomerulonefrita membranoproliferativa şi poststreptococica etc.).
 • Evaluarea gradului de activitate a bolii în LES (nivelul Cse corelează cu severitatea nefritei).

Pregătire pacient – à jeun (pe nemâncate).

Specimen recoltat – sânge venos.

Recipient de recoltare  vacutainer fără anticoagulant, cu sau fără gel separator.

Prelucrare necesară după recoltare – se separă serul prin centrifugare.

Volum probă – minim 0.5 mL ser.

Cauze  de respingere a probei – ser intens lipemic.

Stabilitate probă – serul separat este stabil: 4 zile la temperatura camerei; 8 zile la  2-8°C; 8 zile la – 20°C.

Metodă – imunoturbidimetrică. 

Valori de referinţă  90-180 mg-dL.

Limita de detecţie – 4.0 mg/dL (0.04 g/L). 

Interpretarea rezultatelor

Creşterea C3 este asociată cu:

Scăderea C3 este asociată cu:

• Numeroase stări inflamatorii

• deficit ereditar

• deficitul factorului inhibitor al activatorului C3b

• LES activ

• hepatita cu virus B

• crioglobulinemia mixtă esenţială

• sindromul Sjogren

• boala serului

• sindromul de intestin scurt

• glomerulonefrita membranoproliferativă

• glomerulonefrita poststreptococică

• endocardita bacteriană subacută

• embolia ateromatoasă

• febra mediteraneană familială

• vasculita urticariană

• hipogamaglobulinemia X linkată

• sindrom hemolitic-uremic

Limite şi interferenţe 

   Testul detectează atât fracţiunea C3 biologic activă cât şi cea inactivă.

  Nivelul C3 mai poate fi scăzut în unele cazuri de anorexie nervoasă, uremie şi boala celiacă.

 • Medicamente

Creşteri: cimetidina, ciclofosfamida, contraceptive orale.

Scăderi: danazol, hidralazina, metildopa, fenitoin.

 • Interferenţe analitice

   Gamapatiile monoclonale de tip Ig A sau Ig M pot interfera cu determinarea C3c. Lipemia excesivă determină creşteri semnificative ale nivelului C3.

Bibliografie

1. Frances Fischbach. Immunodiagnostic studies. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott Williams & Wilkins, 8 Ed., 2009, 619.

2. Frances Fischbach. Effects of the Most Commonly Used Drugs on Frequently Ordered Laboratory Tests. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott Williams & Wilkins, 8 Ed., 2009, 1231.

3. Jacques Wallach. Analize de sange. In Interpretarea testelor de diagnostic. Editura Stiintelor Medicale, Ed. 7, 2001, 49-121.

4. Laborator Synevo. Referinţele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2015. Ref Type: Catalog.

5. Laboratory Corporation of America. Directory of Services and Interpretive Guide. Complement C3, serum. www.labcorp.com 2015. Ref Type: Internet Communication.

Echipa noastra

Sample image

Dr. Crenguta Belegan

Medic medicina de laborator
Competenta in homeopatie
Psihoterapeut Psihoterapie Pozitiva
Sample image

Chim. Irina Ion

Chimist medical specialist

Sample image
As.Cristina Tudorache
Asistent medical generalist

Parteneri

 • Bivaria Grup SRL
 • Biometria Medical Services SRL
 • Avena Medica SRL
 • A&A Pro Diagnostic SRL
 • SANIMED IMPEX SRL
 • IDEAL SOFT-CONSULTING SRL
 • STERICYCLE ROMANIA SRL
 • SC QUARTZ SECURITY CONTROLS SRL
Vă suntem alături pentru ca:
-fiecare persoană este un tot unitar, nu un ansamblu de organe independente care suferă de ceva boală!
-fiecare persoană este unică și pentru vindecare are nevoie de o abordare holistică individualizata a corpului, minții și sufletului integrate în mediul și situația de viață trăită deja!
-dorim sa realizam un parteneriat terapeutic, astfel încât să grăbim restabilirea echilibrului funcțional și emoțional, deopotrivă!
-respectăm omul și susținem mecanismele proprii de vindecare ale acestuia, ajutându-l să și le descopere!

"Crenguta Belegan este un psiholog la care merg cu drag. Este serioasa si dedicata profesiei pe care o practica. Am avut multe realizari, momente nepretuite de "aha" care m-au ajutat sa progresez (la care am ajuns, evident cu ajutorul Crengutei). 

M-am descoperit, redescoperit, inventat si reinventat pe tot acest drum al transformarii si îmbunatatirii personale. Nu am crezut vreodata ca in cateva luni ma pot afla unde sunt acum, undeva unde pot sa spun cu mandrie ca ma simt mai in viata mea.

Psihoterapia a meritat si daca ar fi sa o iau de la inceput alaturi de Crenguța, as face-o!"

A.C-studenta

”Am ajuns in cabinetul d-nei psiholog cu fiica mea de 11 ani, dupa ce am constatat ca avea gesturi repetitive, lucru ce mi-a dat de gandit. Dupa cateva sedinte de evaluare s-a dovedit ca fiica mea facea acele gesturi din anxietate si era modul ei de a-si gestiona emotiile.  Am hotarat impreuna cu d-na psiholog sa continuam si progresiv am reusit sa rezolvam problema. Susínuta si acasa, fetita mea a invatat ca tot ceea ce simte trebuie sa si exprime (frica, mahnire, bucurie, tristete). Increderea in ea a crescut vizibil. Ulterior a urmat si un curs de dezvoltare personala, pentru a fi pregatita sa faca fata provocarilor ce vor urma in perioada gimnaziala.

Cu respect si multumire, N.L.”

„Ziua în care am ajuns în biroul de psihoterapie al Crengutei, a fost ziua în care viata mea și a familiei mele s-a schimbat total. De la o stare de confuzie maxima ce ținea de o perioada destul de lunga, în mai puțin de 3 ședințe am înțeles emoțiile și am putut gestiona altfel fiecare situație apărută. Este cea mai buna investiție în mine, făcută pana acum. OL”

„Pentru băiețelul meu, Darius, homeopatia a fost salvare! Doi medici pediatri ne îndrumaseră către București până să o întâlnim pe doamna doctor! Am încercat homeopatia și de la vârsta de 2 ani și șase luni până la 5 ani și două lui nu am mai folosit antibiotic, am scăpat de operație și țin să precizez că Darius a mers la grădiniță negreșit. La început virozele, pentru că au fost doar viroze, pentru care medicii pediatri întâlniți foloseau antibiotic, au fost destul de violente, dar cu încrederea și calmul doamnei doctor le-am depășit. Pentru noi ați făcut și faceți minuni! Vă mulțumim din suflet." I.M.