Sample image

Analize medicale

Analizele medicale sunt facute pentru verificarea starii de sanatate, dar si pentru diagnosticarea unei afectiuni, pentru evaluarea severitatii unei boli ori pentru monitorizarea raspunsului pe care organismul il are la un anumit tratament.       AFLA MAI MULTE      

Sample image 2

Homeopatia

Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate in laboratoare specializate.                                   AFLA MAI MULTE     

Sample image

Psihologie

Psihologia este studiul funcțiilor si proceselor mentale, a experiențelor interioare și subiective - precum gandurile, emoțiile, conștiința, motivarea, percepția noastra proprie si a altora și personalitatea.                                                       AFLA MAI MULTE     

Sample image

Psihoterapie

Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice, fiind frecvent utilizata pentru problemele care se acumuleaza de-a lungul timpului.                       AFLA MAI MULTE    

Informaţii generale

   IgE sunt imunoglobuline fixate prin fragmentul Fc pe suprafaţa mastocitelor; cuplarea lor cu antigenul produce degranularea mastocitului cu declanşarea reacţiei alergice (tip I, imediat, anafilactic).

   În serul persoanelor normale concentraţia IgE reprezintă mai puţin de 0.001% din totalul imunoglobulinelor. IgE deţin un rol important în medierea reacţiilor alergice care se produc în urma expunerii la alergeni a indivizilor susceptibili (atopici).

   IgE au o structură similară cu a celorlalte imunoglobuline, fiind alcătuite din 2 lanţuri uşoare şi 2 lanţuri grele. Lanţurile grele ale fiecărei molecule de IgE conţin o regiune variabilă responsabilă de specificitatea antigenică.

   Deoarece mielomul IgE este extrem de rar, utilitatea clinică a determinării IgE se rezumă în general la rolul său de mediator al răspunsului alergic. Majoritatea moleculelor de IgE din ser sunt fixate pe suprafaţa mastocitelor şi a granulocitelor bazofile. Interacţiunea alergenilor cu IgE specifice de pe suprafaţa acestor celule determină eliberararea de histamină şi a altor substanţe vasoactive, iniţiind astfel reacţia alergică. Aproximativ jumătate din indivizii cu rinită alergică sau astm prezintă niveluri crescute de IgE; restul, deşi au concentraţii crescute de IgE alergen specifice, prezintă niveluri normale de IgE totale. Studiile au indicat că nivelul IgE totale este adesea crescut la pacienţii cu dermatită atopică, iar nivelul IgE tinde să se coreleze cu severitatea eczemei.

   Concentraţia IgE este de asemenea crescută la pacienţii cu infestări parazitare, aspergiloza bronhopulmonară alergică şi într-un anumit tip de imunodeficienţă (sindromul Job)5.

Pregătire pacient  à jeun (pe nemâncate).

Specimen recoltat – sânge venos.

Recipient de recoltare  vacutainer fără anticoagulant, cu/fără gel separator.

Prelucrare necesară după recoltare  probele suspectate a avea crioglobuline se menţin la 37ºC; după ce se produce coagularea, se separă serul prin centrifugare; serul separat se lucrează imediat ori se stochează la 4ºC sau la -20ºC. Probele suspectate a avea aglutinine la rece se tratează la fel.

Volum probă – minim 0.5 mL ser.

Cauze  de respingere a probei  specimen intens hemolizat sau lipemic.

Stabilitate probă  serul separat este stabil: 7 zile la 2-8°C; 6 luni la – 20°C.

Metoda – imunochimică cu detecţie prin electrochemiluminiscenţă (ECLIA)

Valori de referinţă

Varsta

Valori (UI/mL)

<1 an

<15

1-5 ani

<60

6-9 ani

<90

10-15 ani

< 200

Adult

< 100

Factori de conversie: UI/mL x 2.4 = ng/mL

                                      ng/mL x 0.42 = UI/mL.

Limita de detecţie – 0.10 UI/mL (0.24 ng/mL). 

Interpretarea rezultatelor

Creşterea IgE este asociată cu :

Scăderea IgE este asociată cu:

• astm bronsic extrinsec

• febra fânului

• eczema atopică

• parazitoze

• sindromul Job

• mielomul IgE

• deficienţe ereditare

• imunodeficienţa dobândită

• sindromul ataxie-telengiectazie

• mielom non-IgE

Limite şi interferenţe

   Un nivel normal de IgE nu excude existenţa fenomenelor alergice5. Pentru depistarea statusului atopic se recomandă, în funcţie de vârstă, efecturea testelor Phadiatop Infant şi Phadiatop.

  • Medicamente

Creşteri: aztreonam, penicilina G.

Scăderi: fenitoin.

  • Interferenţe analitice

Pot produce interferenţe cu unele componente ale kit-ului şi conduce la rezultate neconcludente următoarele:

– tratamentul cu biotină în doze mari (>5 mg/zi); de aceea se recomandă ca recoltarea de sânge să se facă după minimum 8 ore de la ultima administrare;

– titrurile foarte crescute de anticorpi anti-streptavidina şi anti-ruteniu;

– anticorpii monoclonali proveniţi de la şoarece administraţi la unii pacienţi în scop diagnostic sau terapeutic.

Bibliografie

1. Frances Fischbach. Immunodiagnostic studies. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott Williams & Wilkins, USA, 7 Ed., 2004, 530-651.

2. Frances Fischbach. Effects of the Most Commonly Used Drugs on Frequently Ordered Laboratory Tests. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott Williams & Wilkins, USA, 7 Ed., 2004, 1188-1238.

3. Jacques Wallach. Analize de sange. In Interpretarea testelor de diagnostic. Editura Stiinţelor Medicale, Romania, 7 Ed., 2001, 49-121.

4. Laborator Synevo. Referinţele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2010. Ref Type: Catalog.

5. Laboratory Corporation of America. Directory of Services and Interpretive Guide. Immunoglobulin E, Total. www.labcorp.com .2010. Ref Type: Internet Communication.

6. Minodora Dobreanu. Metabolismul proteinelor. In Biochimie clinica. Implicatii practice. University Press, Romania, Ed. 2006, 133-150.

Echipa noastra

Sample image

Dr. Crenguta Belegan

Medic medicina de laborator
Competenta in homeopatie
Psihoterapeut Psihoterapie Pozitiva
Sample image

Chim. Irina Ion

Chimist medical specialist

Sample image
As.Cristina Tudorache
Asistent medical generalist

Parteneri

  • Bivaria Grup SRL
  • Biometria Medical Services SRL
  • Avena Medica SRL
  • A&A Pro Diagnostic SRL
  • SANIMED IMPEX SRL
  • IDEAL SOFT-CONSULTING SRL
  • STERICYCLE ROMANIA SRL
  • SC QUARTZ SECURITY CONTROLS SRL
Vă suntem alături pentru ca:
-fiecare persoană este un tot unitar, nu un ansamblu de organe independente care suferă de ceva boală!
-fiecare persoană este unică și pentru vindecare are nevoie de o abordare holistică individualizata a corpului, minții și sufletului integrate în mediul și situația de viață trăită deja!
-dorim sa realizam un parteneriat terapeutic, astfel încât să grăbim restabilirea echilibrului funcțional și emoțional, deopotrivă!
-respectăm omul și susținem mecanismele proprii de vindecare ale acestuia, ajutându-l să și le descopere!

"Crenguta Belegan este un psiholog la care merg cu drag. Este serioasa si dedicata profesiei pe care o practica. Am avut multe realizari, momente nepretuite de "aha" care m-au ajutat sa progresez (la care am ajuns, evident cu ajutorul Crengutei). 

M-am descoperit, redescoperit, inventat si reinventat pe tot acest drum al transformarii si îmbunatatirii personale. Nu am crezut vreodata ca in cateva luni ma pot afla unde sunt acum, undeva unde pot sa spun cu mandrie ca ma simt mai in viata mea.

Psihoterapia a meritat si daca ar fi sa o iau de la inceput alaturi de Crenguța, as face-o!"

A.C-studenta

”Am ajuns in cabinetul d-nei psiholog cu fiica mea de 11 ani, dupa ce am constatat ca avea gesturi repetitive, lucru ce mi-a dat de gandit. Dupa cateva sedinte de evaluare s-a dovedit ca fiica mea facea acele gesturi din anxietate si era modul ei de a-si gestiona emotiile.  Am hotarat impreuna cu d-na psiholog sa continuam si progresiv am reusit sa rezolvam problema. Susínuta si acasa, fetita mea a invatat ca tot ceea ce simte trebuie sa si exprime (frica, mahnire, bucurie, tristete). Increderea in ea a crescut vizibil. Ulterior a urmat si un curs de dezvoltare personala, pentru a fi pregatita sa faca fata provocarilor ce vor urma in perioada gimnaziala.

Cu respect si multumire, N.L.”

„Ziua în care am ajuns în biroul de psihoterapie al Crengutei, a fost ziua în care viata mea și a familiei mele s-a schimbat total. De la o stare de confuzie maxima ce ținea de o perioada destul de lunga, în mai puțin de 3 ședințe am înțeles emoțiile și am putut gestiona altfel fiecare situație apărută. Este cea mai buna investiție în mine, făcută pana acum. OL”

„Pentru băiețelul meu, Darius, homeopatia a fost salvare! Doi medici pediatri ne îndrumaseră către București până să o întâlnim pe doamna doctor! Am încercat homeopatia și de la vârsta de 2 ani și șase luni până la 5 ani și două lui nu am mai folosit antibiotic, am scăpat de operație și țin să precizez că Darius a mers la grădiniță negreșit. La început virozele, pentru că au fost doar viroze, pentru care medicii pediatri întâlniți foloseau antibiotic, au fost destul de violente, dar cu încrederea și calmul doamnei doctor le-am depășit. Pentru noi ați făcut și faceți minuni! Vă mulțumim din suflet." I.M.